
بررسی انواع شیر گازی
شیر گازی دارای روکش و کجرا های داخلی کروی شکل می باشد که در قطع و وصل کردن جریان گار از آن استفاده می کنند. شیر گازی دارای تنوع بسیار زیادی از نظر ساخت و برند و شکل و… می باشند. امروز و در این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع شیر گازی بهتر آشنا کنیم.
شیر کپسول گاز:
شیر کپسول گاز یکی از انواع شیر توپی یا شیر گازی می باشد، که خود نیز دارای انواع مختلفی است.
انواع شیر کپسول گازی عبارتند از: شیر گاز کلر، شیر کپسول گاز های خاص، شیر کپسول Co2 و شیر کپسول اکسیژن.
این نوع از شیر های گازی دارای نقش محافظت بین کپسول و مصرف کننده هستند. شما با استفاده از این نوع شیرها می توانید میزان فشار درون کپسول را به خوبی کنترل کنید.
و می توانید هر مقداری که نیاز دارید، از محتویات کپسول استفاده کنید. قسمت مغزی و شافت در این شیر ها وظیفه ی کنترل فشار خروجی از کپسول را دارا می باشند.
شیر گازی دسته اهرمی:
دسته اهرمی را می توان جزو یکی از پر کاربرد ترین انواع شیر گازی در شیر آلات به شمار آورد. یکی از مهم ترین دلایل این اتفاق این است که باز و بسته کردن این نوع از شیر ها بسیار آسان می باشد.
و به سرعت قابل انجام است. مجرا های درونی این شیر کروی می باشند. و در حالی که اهرم موازی با شیر قرار بگیرد، می توانیم بگوییم که مجرا باز است. و سیال که فرقی ندارد گاز باشد یا مایع، در چنین شرایطی به آسانی از شیر عبور خواهد کرد.
در صورتی می گوییم که شیر بسته است که اهرم به صورت عمود با شیر قرار بگیرد و در این موقع است که هیچ گونه سیالی ( چه مایع و چه گاز ) از شیر عبور نخواهد کرد.
شیر گازی دسته خروسکی:
این نوع از شیر در صنایع مختلف کاربرد دارد و جزو پر استفاده ترین انواع شیر گازی محسوب می شود. از این شیر در صنایع غذایی، دارویی و کشاورزی استفاده می کنند.
دسته ی این نوع از شیر به شکل کلید می باشد. به همین علت هم هست که نام آن دسته خروسکی می باشد.
استفاده ی از این نوع شیر آلات هم مثل دیگر شیر آلات گازی بسیار آسان و راحت می باشد ونصب راحتی دارد. به همین علت نیز هر کسی که در این زمینه ها مهارتی ندارد، هم می تواند از آن استفاده کند.
این شیر در اندازه ها و سایز های مختلفی تولید می شود که شما می توانید اندازه ای که مد نظرتان هست را تهیه و استفاده کنید.
یکی از کلیدی ترین و مهم ترین نکات این شیر این است که دارای استحکام و مقاومت فوق العاده بالایی می باشد. در نتیجه در مقابل تغییرات دمایی و در برابر فشار سیالات به خصوص فشار آب، آسیبی نمی بیند.
شیر گازی قفل شونده:
این نوع از شیر های گازی نیز جزو پر کاربرد ترین و پر استفاده ترین ها می باشد و استفاده ی از آن نیز مانند سایر شیر ها بسیار آسان می باشد.
شما برای قطع و وصل کردن جریان یک سیال در مکان های متفاوت می توانید از این محصول استفاده کنید. نام دیگر این نوع از شیر، شیر قفلی می باشد.
علاوه بر موارد یاد شده ، شیر های گازی از نظر بدنه نیز دارای انواع مختلفی می باشند. پس با ما همراه باشید تا در ادامه به انواع شیر گازی از لحاظ بدنه بپردازیم.
- شیر های دارای بدنه ی یک تکه، شیرهای دارای بدنه ی سه تکه، شیر های دارای بدنه ی چند تکه، شیرهای دارای بدنه ی جوشی، شیر های با بدنه ی اتصال از بالا
عملکرد این شیر ها کاملا یکسان و برابر و شبیه هم است و تنها تفاوتی که در بین آن ها وجود دادر، تفاوت از نظر شکل ظاهری می باشد. و تنها در چگونگی ساخت و تولید متفاوت اند.
انواع شیر گازی از لحاظ فشار نیز به دو دسته تقسیم می شوند. که شامل: شیر های گازی کم فشار و شیر های گازی پرفشار می شود.
حالا که با انواع شیر گازی آشنا شدید، می خواهیم به فرایند تولید قطعات شیر گازی بپردازیم. که این مسئله نیز خود دارای روند خاصی است.
همچنین بخوانید درباره: جدید ترین شیرآلات قهرمان
تولید قطعات شیر گازی:
این قطعات با کمک اره برقی اتوماتیک تولید می شوند. با اره برقی شمش های برنجی یا تیتانیومی و… مختلف را در اندازه های متفاوت می برند.
و سپس از طریق فورج پرس و پرس قطعات برنجی بریده شده فرم لازم را می گیرد. فورج به اقدام حرارت دهی برای فرم دادن اولیه گفته می شود.
بعد از این که فرم دهی انجام شد، وارد مرحله ی تمیز کردن و پلیسه گیری قطعات می شوید. بعد از آرایش و تمیز کردن قطعات می توانید با پاشیدن ماسه روی قطعات، آن ها را براق کنید.
مرحله ی آخر، تراشکاری می باشد. این مرحله توسط ماشین های تراش فوق پیشرفته انجام می گیرد. و در نتیجه، پس از گذشت این مراحل قطعات مختلف شیر های گازی تولید می شوند.
انواع شیر گازی که در صنعت نفت و گاز استفاده می شوند، دارای دو صورت کنترل مختلف می باشند. ۱٫ کنترل از راه دور ۲٫ کنترل دستی یا مستقیم.
که ما امروز در این مقاله به معرفی شیر های دستی پرداختیم که با یک اهرم کار می کنند و به آسانی باز و بسته می شوند و قابل استفاده و نصب هستند.
متریال و جنس بدنه:
جنس بدنه ی شیر های گازی دارای تنوع بسیار بالایی می باشد. متریال هایی که در ساخت انواع شیر گازی استفاده می شوند، عبارتند از:
برنج، کروم، تیتانیوم، پی وی سی، CPVC، برنز، PFA Lined، که هر کدام از این متریال ها دارای ویژگی های خاص خود می باشند اما همگی از مقاومت فوق العاده بالایی برخوردارند و دوام بسیار زیادی نیز دارند.
برای تهیه ی انواعِ شیر گازی با کیفیت و اورجینال و درجه یک می توانید از طریق سایت ماوی هام که نمایندگی فروش شیرآلات می باشد اقدام کنید. و اطمینان حاصل فرمایید که با این سایت، یک خرید موفق و بسیار خوب را در زمینه ی شیر های گازی تجربه خواهید کرد.
- پریسا
- 1400-12-05
- 549 بازدید